Spørgsmål og svar

Her har vi samlet en række af de spørgsmål og svar, som brugerne ofte stiller om Stjerneadvokater.

Hvad er Stjerneadvokater?
Stjerneadvokater en en internettjeneste, hvor du kan indhente tilbud på advokatbistand. Du udfylder simpelthen vores spørgeskema og modtager derefter en mail fra os med tilbud fra op til 3 advokater. Du kan læse om hver advokats kvalifikationer, erfaring, pris m.v. og samtidig se, hvor mange stjerner (“smileys”) advokaten har fået af andre brugere. Til sidst vælger du den advokat, du foretrækker, hvorefter vi sætter dig i kontakt med pågældende advokat.
Er det gratis at bruge Stjerneadvokater?
Ja, vi finder 1-3 advokater til dig helt gratis. Men du skal naturligvis betale advokaten for hans arbejde, hvis I aftaler at han skal køre din sag. Advokaten skal oplyse om pris, og du kan altid få et overslag over, hvad det ca. koster at få advokatens råd i din sag – inden sagen starter. Er du almindelig forbruger skal advokaten af sig selv oplyse dig skriftligt om, hvad det koster at få løst en bestemt opgave hos advokaten. Er du erhvervsdrivende skal advokaten oplyse hvad det koster, hvis du som kunde beder om det.
Hvordan indhenter jeg tilbud fra jeres advokater?
Find det område, din sag drejer sig om, og udfyld vores spørgeskema. Så modtager du tilbud fra op til 3 advokater.
Er I en brevkasse?
Nej, Stjerneadvokater er ikke en brevkasse, hvor du kan få svar på forskellige juridiske spørgsmål.
Hvis jeg udfylder jeres spørgeskema, er jeg så bundet til at bruge jeres advokater?
Nej, du bestemmer selv om du vil gøre brug af advokaternes tilbud.
Hvor lang tid tager det at udfylde spørgeskemaet?
Det tager 5-10 minutter afhængig af din sag og hvor detaljeret du vælger at beskrive den. Det er meget hurtigere, end hvis du selv skulle ringe rundt til forskellige advokatfirmaer – og så slipper du for at fortælle om din sag igen og igen til forskellige advokater. Du er samtidig helt anonym, og du kan oprette sagen, når du har tid og lyst.
Hvor hurtigt sender I min henvendelse ud til advokaterne?
Når du har oprettet din sag, sender systemet den via e-mail omgående ud til op til 3 af vores medlemsadvokater. Din sag lander altså i advokaternes indbakke få minutter efter du har oprettet sagen.
Hvor hurtigt får jeg svar?
Advokaterne har 24 timer til at læse og vurdere din sag. Når en advokat har læst din sag og gerne vil hjælpe dig, giver han besked til vores system – og vi sender dig samtidig en e-mail, så du kan følge med i tilbagemeldingerne fra advokaterne på din sag. Når de 24 timer er gået, modtager du en e-mail med resultatet. I e-mailen er der et link til vores hjemmeside, hvor du kan få mere information om de advokater, som har “budt ind” på din sag. Du vælger derefter den advokat, du foretrækker.
Vær dog opmærksom på at lørdage og søndage ikke tæller med i 24-timers fristen. Vores advokater skal også have lov at holde weekend. Hvis du derfor lægger din sag ind på vores hjemmeside en lørdag eller søndag, får du først svar tirsdag morgen kl. 9:00.
Modtager jeg med garanti svar fra 1-3 advokater?
Vi sender din henvendelse ud til de 3 advokater, som er de bedste på området. Vi kan ikke love dig, at alle 3 advokater svarer inden 24 timer. Advokaten kan fx være optaget af en retssag. Du kan derfor komme ud for, at kun en eller to advokater svarer på din sag.I sjældne tilfælde er ingen af advokaterne interesseret i din henvendelse. Det sker typisk, fordi der ikke er tale om en “rigtig” sag eller fordi brugeren fejlagtigt tror, at Stjerneadvokater er en brevkasse. Under alle omstændigheder modtager du altid et svar fra os med resultatet af din henvendelse.
Er det besværligt at udfylde jeres skema?
Nej, du skal bare svare på vores spørgsmål og skrive lidt om din sag med dine egne ord i tekstboksen.
Hvordan finder jeg det rigtige område til min sag?
Gå ind i oversigten og vælg det område, som du tror, er det rigtige (fx “Bolig”). Du kommer herefter ind på en ny side med en række underområder. Vælg det underområde, der passer bedst på din sag (fx “Lejeboliger”) og klik på “Gå til spørgeskema”. I spørgeskemaet skal du besvare de spørgsmål, vi stiller om din sag. Til sidst godkender du oplysningerne – så er du færdig! Du kan ikke svare forkert på vores spørgsmål, men for din egne skyld anbefaler vi dig at svare så grundigt som muligt. Så kan advokaterne bedre vurdere din sag.
Jeg har flere sager, jeg gerne vil tale med en advokat om. Hvad gør jeg?
Du kan bruge vores tjeneste til alle de sager du vil. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange gange du kan bruge systemet. Og det er kun fornuftigt, at du opretter en ny sag hos os til hver sag, du har. Vi sender nemlig sagerne ud til forskellige advokater, alt efter hvad din sag drejer sig om.
Yder Stjerneadvokater gratis retshjælp?
Det er gratis at bruge vore hjemmeside til at finde en god advokat. Hvis du herefter aftaler med advokaten at han skal gå i gang med at behandle din sag, skal han naturligvis have betaling for sit arbejde. Vores advokater yder ikke gratis retshjælp.
Hvorfor finder I ikke bare den bedste advokat til mig?
Vi finder op til 3 advokater til dig, men du skal selv vælge dén, som netop DU synes bedst om ud fra hver advokats profil, eventuelle kommentarer til dig, antal stjerner, prisoplysning, uddannelse, erfaring m.v. Vi vælger ikke din advokat for dig, det mener vi du bedst selv kan gøre.
Hvilke advokater er medlemmer af Stjerneadvokater?
Vi har dygtige advokater med specialer inden for forskellige områder af juraen. Vores medlemmer dækker de fleste specialer og dækker det meste af Danmark. De er alle medlemmer af Advokatsamfundet, og de må ikke have modtaget alvorlige påtaler eller være blevet frakendt retten til at praktisere som advokat.
Endvidere har vi lavet et grundigt interview med alle advokaterne; tjekket deres baggrund og renommé og sammensat gruppen, så alle juridiske specialer er dækket med kompetente advokater. Det gør, at du trygt kan engagere én af de advokater, som vi anbefaler dig.
Kan I også finde en god advokat til min virksomhed?
Ja, virksomheder kan også bruge vores tjeneste. Stjerneadvokater.dk er et tilbud til alle, der vil i kontakt med en dygtig advokat, uanset om det er privatpersoner, virksomheder, iværksættere, foreninger eller den offentlige sektor.
Hvordan fungerer jeres rating af advokaterne?
Alle vores advokater bliver bedømt af brugerne ud fra forskellige parametre, så som service, kompetence osv. på en skala fra 1-5 stjerner. Nye advokater får fra begyndelsen automatisk tildelt 3 stjerner af os, resten er op til brugerne. Alle brugere, der har fundet en advokat gennem Stjerneadvokater, vil efter nogle måneder blive kontaktet og bedt om at bedømme advokaten på et spørgeskema. Bedømmelsen tæller så med i advokatens stjernegennemsnit.Det er således vores brugere, der suverænt bestemmer, hvor mange stjerner hver advokat skal have.
Er jeg helt anonym?
Stjerneadvokater.dk overholder naturligvis persondataloven. Vores medlemsadvokater kan kun se de generelle oplysninger, som du giver os, når du opretter din sag. De kan se 1) juridisk område, 2) dine svar på vores spørgsmål og 3) dit postnummer, men ikke dine personlige oplysninger. Dine personlige oplysninger – altså dit navn, e-mail adresse og andre kontaktoplysninger – gives kun videre til den advokat, som du selv vælger. Du er med andre ord anonym i hele processen indtil du vælger din advokat – og de advokater, du fravalgte, vil ikke bagefter kunne se, hvem du var.